כחלק מהמאמצים שהמדינה מפעילה על מנת לעודד הורים להשתלב בשוק העבודה, ניתנת הנחה על שכר מעונות היום והמשפחתונים של הילדים בתנאים מסוימים. סבסוד זה נועד לאפשר להורים לשים את ילדיהם במסגרות הלימוד השונות, ללא יצירת נטל כלכלי אשר ימנע מהם את האפשרות להשתלב במעגל העבודה.
שירות זה קרוי "תמ"ת (תעשייה מסחר ותעסוקה) מעונות יום", והוא מופעל על ידי זרוע העבודה. לקבלת שירות זה על ההורים להגיש בקשה לקבלת דרגת השתתפות בשכר. גובה ההשתתפות נעשה על פי מספר קריטריונים, כאשר המרכזיים שבהם הינם רמת השכר לנפש של המשפחה, ומספר הילדים הנזקקים לשירות זה. תמ"ת מעונות יום ומשפחתונים ניתן עבור ילדים השוהים במעונות עד השעה 16:00 אחה"צ (לפחות), במשך 5 ימים בשבוע. על המוסד להיות מוכר על ידי המדינה ולהיות תחת פיקוח ממשלתי. כפי שציינו, גובה ההשתתפות תלויה במספר גורמים, כך שבמידה וחלו שינויים בגורמים הללו במהלך השנה, גובה ההשתתפות עשוי להשתנות בהתאם (לשני הכיוונים).
על מנת להיות זכאי לשירות זה על שני ההורים לעבוד או ללמוד או להיות שייכים לאחת מהקבוצות הבאות:
- מקבלי קצבת אבטלה.
- מקבלי קצבת נכות.
- מקבלי הבטחת הכנסה.
- עולים חדשים.
- תושבים חוזרים.
- חיילים (שלא בקבע) \ שירות לאומי.
כמובן שבמידה וההורים משתייכים ליותר מקבוצה אחת גובה ההשתתפות יהיה גבוה יותר, על פי הדרגות האמורות באתר האינטרנט של זרוע העבודה.
תמ"ת מעונות יום שירות לקוחות
ליצירת קשר עם תמ"ת מעונות יום שירות לקוחות ניתן לפנות במספר ערוצים:
תמ"ת מעונות יום – טלפון
ניתן לפנות באמצעות המוקד האוטומטי במספר 1222-2969 הפועל בכל שעות היממה, או לקבלת נציג במספר 073-2458356 או *2969. שעות פעילות המוקד של תמ"ת מעונות יום טלפון הינו בימים א' עד ה' בין השעות 8:00 ל-16:00. השירות ניתן בשפות ערבית, עברית, אמהרית ורוסית.
תמ"ת מעונות יום – צ'ט מקוון
ניתן לפנות בשאלות לתמ"ת מעונות יום באמצעות צ'ט עם נציג במספר 073-2458356 בין השעות 8:00 ל-16:00 בין הימים א' עד ה'.
תמ"ת מעונות יום – מייל
ניתן לפנות לשירות הלקוחות באמצעות המייל: daycare@babcomcenters.com. שימו לב שהמייל נועד לשאלות ולקבלת מידע בלבד, ולא להגשת מסמכים. מסמכים אשר יועברו במייל לא יוזנו במערכת.
תמ"ת מעונות יום – אתר האינטרנט
הערוץ המרכזי להגשת הבקשה לקבלת סיוע בשכר הלימוד, הוא באמצעות אתר האינטרנט של זרוע העבודה בכתובת: https://bit.ly/3HEXFGH.
באמצעות האתר ניתן להגיש את הבקשה לקבלת סיוע, ולצרף את כל המסמכים הנדרשים. את רשימת המסמכים המפורטת הכוללת הסברים ניתן לקבל כאן: https://bit.ly/40nAMPE
שימו לב שבאתר האינטרנט ישנו שלב מקדים מומלץ הקרוי "סימולטור לבדיקת זכאות". שלב זה מאפשר לכם להזין את הנתונים האישיים שלכם, ולקבל מידע אודות המסמכים הדרושים כך שהגשת הבקשה תיעשה בצורה חלקה ומהירה.
תמ"ת מעונות יום – עדכונים והשלמות
הגשת עדכונים בנוגע לרמת ההכנסה, סטטוס אישי, פרטים אישיים וכדו', יש לעשות באמצעות האתר עדכונט בכתובת: https://bit.ly/2HRheNJ.
שאלות ותשובות
שאלה: מה משפיע על גובה ההשתתפות של המדינה בשכר הלימוד?
תשובה: הפרמטרים לקביעת דרגת ההשתתפות הינם רבים, ביניהם ניתן למנות למשל:
- גובה ההכנסה לנפש של המשפחה.
- מספר הילדים הנמצאים במעונות יום.
- מספר שעות העבודה של ההורים.
- הימצאות ההורים במספר קבוצות זכאות.
- גובה שכר הלימוד.
ישנם מספר גורמים נוספים, אולם אלו הגורמים המשמעותיים ביותר.
שאלה: כיצד עליי להגיש את הבקשה לקבלת סיוע בשכר הלימוד?
תשובה: ראשית, עליך לרשום את הילד למוסד מפוקח על ידי הממשלה. לאחר שקיבלת את אישור ההרשמה, יש להגיש בקשה מקוונת לקבלת השתתפות באמצעות אתר האינטרנט של זרוע העבודה. עם הבקשה יש לצרף את המסמכים הנדרשים. לאחר שליחת כלל המסמכים נבדקת הבקשה על ידי זרוע העבודה, ולאחר מכן נקבעת דרגת הזכאות להשתתפות המדינה. לאחר קליטת הבקשה יישלח אליכם מסרון ומייל המכילים את אישור הקליטה ואת מספר הבקשה. שימו לב שמספר הבקשה משמש כמעין קוד אישי ועליכם לשמור אותו לפניות עתידיות. בכל שלבי התהליך ניתן לקבל מידע אודות מצב הבקשה ופרטים נוספים באמצעות המוקד הטלפוני במספר *2969.
שאלה: נולד לנו ילד נוסף, האם נמשיך לקבל את ההשתתפות גם במהלך חופשת הלידה?
תשובה: דרגת הזכאות של היוצא לחופשת הלידה תישמר במשך תקופה של כ-15 שבועות. לאחר הלידה, יש לשלוח צילום של ספח תעודת הזהות המעודכן למוקד הפניות, כך שעדכון רמת הזכאות ייעשה כבר ממועד הלידה. לאחר תום חופשת הלידה יש לשלוח את אישור המעסיק על כך שחזרתם לעבודה, ורמת הזכאות שלכם תעודכן בהתאם. שימו לב שבמידה וחופשת הלידה ארכה יותר מ-15 שבועות (ללא אישפוז הנולד או לידה של יותר מילד אחד) זכאותכם לסיוע תיפסק, ודרגת הזכאות תחושב מחדש לאחר תום חופשת הלידה, עם חזרתכם לעבודה. בכל שינוי בתנאי התעסוקה יש לעדכן את המוקד באמצעות העדכונט או באמצעות המוקד הטלפוני.
שאלה: במידה ואיני מעוניין בסיוע, האם עליי להגיש את הבקשה?
תשובה: גם הורים אשר אינם מעוניינים בקבלת סיוע בדמי הלימוד של ילדיהם, נדרשים להגיש את המסמכים הנדרשים, ולציין בטופס שהם מוותרים על הסיוע. ילד אשר לא הוגשה עבורו בקשה עלול להיות מוצא מהמוסד בו הוא רשום.
טיפ להתנהלות מול משרדי התמ"ת בטלפון לסיום
משרדי הממשלה השונים משקיעים מאמצים רבים למעבר לפלטפורמות מקוונות המאפשרות נגישות וזמינות גבוהה יותר עבור המשתמשים. אתר האינטרנט של זרוע העבודה הינו נגיש ובהיר, והסימולטור המוצע בו עשוי לקצר ולפשט את התהליך במידה רבה. בנוסף, שירות הלקוחות המופעל במוקד הטלפוני נועד לסייע וללוות את ההורים בעת מילוי המסמכים, כך שאפשרויות הסיוע הינן רבות ומגוונות, ואנו ממליצים על שימוש בשני הערוצים המרכזיים הללו לקבלת סיוע במילוי הטפסים ובכל שאלה בנושא.